Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Bencsik János: A legrosszabb kombináció
  2012-01-26 20:22:14, csütörtök
 
  Bencsik János: A legrosszabb kombináció

2012, január 24 - 20:00


Lehet, hogy elsőre durván hangzik, de szilárd meggyőződésem, hogy az ország még akkor is jobban járt volna, ha a Fidesz-KDNP a teljes szolgai alárendelődés útját választotta volna, mint Gyurcsány és Bajnai. Ez a mostani, csak szavakban nemzeti és szabadságharcos politika ugyanis a lehető legrosszabb kombináció.

Nincs könnyű helyzetben ma az, aki alapvetően nem ért egyet a kormány gazdaságpolitikájával, viszont felháborítónak tartja, hogy nyugati pénzügyi körök akarnak beledumálni abba, hogy Magyarország milyen törvényeket hozzon. A mérleg egyik serpenyőjében ott van a Fidesz, minden gátlástalanságával, megszorításával, cinikusságával és hazugságával, a másik oldalon pedig egy végletekig megnyomorított, külföldi finánctőkének kiszolgáltatott ország, amelyet Európa pénzügyi diktátorai vádolnak diktátorsággal, felelőtlen politikusai politikai felelőtlenséggel. Az egyik oldalon Guy Verhofstadt és Cohn-Bendit, a másik oldalon Pintér Sándor és Martonyi János.

Két út

Pedig aki figyelemmel követte az elmúlt másfél évét, annak nincs oka csodálkozni, a konfliktus borítékolható volt. Mert mi is történt valójában? 2010 tavaszán Orbán Viktor előtt két út állt. Folytatni a Gyurcsány-Bajnai féle megszorító politikát, törleszteni az államadósságot, mint a katonatiszt, fizetőssé tenni a felsőoktatást, kivonni pénzt az egészségügyből és a közszférából, a költségvetési szigor jegyében felszámolni az önkormányzati autonómiát, további adókkal sújtani a vállalkozói réteget, és úgy általában tovább húzni a nadrágszíjat az alsó- és középosztályon.

A másik út a szavakban beharangozott gazdasági szabadságharc megindítása lett volna, az államadósság újratárgyalása, a pénzintézetek és multinacionális cégek megadóztatása, a segélyezési rendszer átalakítása, gazdaságélénkítő program beindítása akár a költségvetési hiány kárára is, önálló kül- és nemzetpolitika alapjainak lerakása.

fotó: kormany.huOrbán Viktor Brüsszelben, a magyar EU-elnökség záró sajtótájékoztatóján

Szigorúan hatalomtechnikai szempontból (!) külön-külön mind a két út járható lett volna, és mind a két útnak meg lett volna a maga politikai haszna. Orbán Viktor ott követett el hatalmas hibát, hogy a kettőt EGYSZERRE akarta megvalósítani.

Ha volna két életem

A megszorító politikától azt remélte (nem alaptanul), hogy azzal majd kifogja a szelet a balliberális ellenzék vitorlájából, mert lám, hiába volt kormányváltás, a Fidesz is megbízható partnere a globális pénzbirodalomnak, készségesen teljesíti az uniós elvárásokat, akár még a társadalom további megszorítása árán is tarja a kitűzött hiánycélt, és a többi. E politika sikeressége jegyében tette meg Orbán az elkötelezett atlantistaként ismert Martonyit külügyminiszternek és a bábként rángatható, gazdasági analfabéta (rossz nyelvek szerint a tervhivatalban a 80-as években is csak ,,hülyegyuriként" emlegetett) Matolcsy Györgyöt a gazdasági tárca vezetőjének. Az egykulcsos adórendszer és számos más kedvezmény, amely elemzések szerint csupán a társadalom felső 17 százalékának emelte az életszínvonalát (a maradék 83 rovására) szintén e célt szolgálták: megnyerni a tőkeerős vezető réteget, hogy ne csak a politikai, de a gazdasági háttér is meglegyen a későbbi kormányzati ciklusoknak. A közmédia pártszócsővé degradálása és az országos kereskedelmi tv-kbe és rádiókba való bevásárlás biztosította, hogy az ellenzéki pártok (különösen a Jobbik) médiafelület nélkül maradjanak, és ezzel a Fidesz-KDNP népszerűségének erodálódását lassítani lehessen, amíg a gazdaság össze nem szedi magát annyira, hogy jóléti intézkedéseket is be lehessen vezetni.

A gazdasági szabadságharctól azt remélte (szintén nem alaptalanul) a kormány, hogy az majd a Jobbiktól csábít át (vagy tart meg saját) szavazatokat, mivel az emberek azt látják majd, hogy szegény kormány minden tőle telhetőt megtesz a multik és bankok megzabolázásáért, de hát sajnos ez a szemét EU/IMF/Nyugat nem engedi. Az Orbán-kabinet ennek reményében vetett ki szimbolikus mértékű adót az említett körökre, számolta fel az egyébként tényleg botrányosan működő magán-nyugdíjpénztári rendszert, hepciáskodott szavakban Brüsszellel, és zavarta haza nagy csinnadrattával az IMF-et.

Sok tábor, két zászló

Orbán Viktor és köre a választások éjszakáján osztott és szorzott, majd végül arra a (hibás) következtetésre jutott, hogy ha mind a két oldalt megpróbálja kielégíteni, és mind a két félnek tesz gesztusokat, akkor sikerül egyfajta konszolidált, mérsékelt jobbközép erőt megjelenítenie, amelyet a Nyugat is elfogad, de még a nemzeti gondolkozású törzstáborának is be lehet vele fogni a száját. Ez a terv megbukott, és nem azért, mert a Fidesz nem egyensúlyozott mesterien a képzeletbeli vékony jégen, hanem mert ez a jég egyszerűen beszakadt alatta. Azért szakadt be, mert e két erő (globalizmus és nacionalizmus) között nem lehet egyensúlyozni, kompromisszumot kötni!

Ha a kormány a GDP felét visszafizette volna hitelezőinek, és az óvodától a doktori iskoláig mindenhol bevezette volna a tandíjat, a Nyugatnak az sem lett volna elég, ha közben a Magyarországon a K&H Bank hat hónap alatt ,,csak" 12,5 milliárdot kaszál. E két tábor között nincs, és nem is lehet átmenet, egyszerre mind a két oldalnak megfelelni politikai öngyilkosság, amelynek a magyar társadalom issza meg a levét.

A legrosszabb kombináció

Lehet, hogy elsőre durván hangzik, de szilárd meggyőződésem, hogy az ország még akkor is jobban járt volna, ha a Fidesz-KDNP a teljes szolgai alárendelődés útját választotta volna, mint Gyurcsány és Bajnai. Akkor talán még a forint úgy-ahogy állna. Ez a mostani, csak szavakban nemzeti és szabadságharcos politika ugyanis a lehető legrosszabb kombináció. Az alkotmányból kihagyjuk a magyar termőföld és ivóvíz védelmét, ugyanakkor koki és sallerosztásról beszélünk. Lefekszünk a nemzetközi érdeknek, ugyanakkor be is szólunk neki. Eközben pedig értelmetlen konfliktusokat generálunk a pártállami időket idéző választási-, önkormányzati- és médiatörvényeinkkel. Mindezt önös érdekek miatt, hogy még 2020-ban is Fidesz emberei üljenek az elvileg pártfüggetlen intézmények élén.

Az, hogy mi lett volna, ha a magyar kormány nem párt-, hanem nemzeti érdekek miatt akasztott volna tengelyt az Európai Unióval, nem tudhatjuk. Pedig számos olyan ügy van, amiben érdemes lenne végre felvenni a kesztyűt, és kiosztani pár sallert az Uniónak és a Nemzetközi Valutaalapnak. De nem is kell feltétlenül egy kocsmai verekedésben belekötnünk a nálunk erősebbe, elég, ha egyszerűen nemet mondunk. Mert lehet nemet is mondani, mint tette azt Izland, Lengyelország vagy legutóbb éppen Írország is. De ehhez olyan kormányra lenne szükség, amely az államadósság újratárgyalását fontosabbnak tartja a pártérdekek útjában álló ombudsman kicsinálásánál, a termőföld hazai kézben tartását a 5-ből 5 fős fideszes Médiatanácsnál, és a devizahitelesek megmentését a bírák nyugdíjazásánál. Bízzunk benne, hogy egyszer lesz ilyen is.

Bencsik János


http://barikad.hu/bencsik_j%C3%A1nos_legrosszabb_kombin%C3%A1ci%C3%B3-20120124
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: megzabolázásáért, szabadságharctól, gazdaságélénkítő, felelőtlenséggel, pénzbirodalomnak, hatalomtechnikai, multinacionális, szabadságharcos, devizahitelesek, nyugdíjpénztári, nyugdíjazásánál, életszínvonalát, megszorításával, csinnadrattával, újratárgyalását, kiszolgáltatott, következtetésre, kompromisszumot, népszerűségének, sallerosztásról, államadósságot, tervhivatalban, médiatanácsnál, megnyomorított, megjelenítenie, intézkedéseket, egészségügyből, egyensúlyozott, törzstáborának, kicsinálásánál, cinikusságával, felháborítónak, újratárgyalása, hülyegyuriként, konfliktusokat, atlantistaként, legrosszabb kombináció, teljes szolgai, lehető legrosszabb, mérleg egyik, másik oldalon, végletekig megnyomorított, egyik oldalon, elmúlt másfél, konfliktus borítékolható, költségvetési szigor, önkormányzati autonómiát, vállalkozói réteget, szavakban beharangozott, államadósság újratárgyalása, segélyezési rendszer, költségvetési hiány, Bencsik János, Pintér Sándor, Martonyi János, Orbán Viktor, Viktor Brüsszelben, Matolcsy Györgyöt, Európai Unióval, Nemzetközi Valutaalapnak,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  William Shakespeare idézet  Alakot vált...  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa  Facebookon kaptam  Pocsai Piroska - NE SIESS!  Facebookon kaptam  Szent György napi hiedelmek, s...  A világnak égető szüksége van ...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Próbálkozni kell ahhoz,  Szép estét  Beney Zsuzsa - Sirató  Facebookon kaptam  Különös!  Föld napja április 22  Aki szeret, annak senki sem id...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Környezetvédelem  A fenyő nem szép fa, (...)  Miért nem menti meg Jézus...  A hét szűk esztendő  Bella István: Zsoltár  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esti kép  Facebookon kaptam  Palóc Grand Canyon  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztina b...  A fák lelke  Föld napja április 22  Paul David Tripp Április 23  Facebookon kaptam  A keserű igazság  Messziről jött ember  Naplemente  Idézetek a barátságról  Irgalom és ítélet  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Emberként automatikusan értéke...  Palóc Grand Canyon  A keserű igazság  Facebookon kaptam  Viharban csak az a fa marad ál...  Facebookon kaptam Gizike bar...  Facebookon kaptam  Szent György napi hiedelmek, s...  képre írva  Alakot vált...  A keserű igazság  Esti kép  Miért nem menti meg Jézus...  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Fodor Ákos költő,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Esti kép  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus...  Paul David Tripp Április 26  A végzet az  Becsüld meg azt amid van,...  Facebookon kaptam Krisztinától  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  Facebookon kaptam  Szent György nap  Föld napja április 22  Egyszerűen  Sokkal bölcsebb a természet,  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Nagyon furcsa szeretni valakit...  A végzet az  Gaál Viktor gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Lábad nyomát megőrzi a föld.  A föld szépségéért  Az Európai Unió is foglalkozik...  Az embernek a társa: hiányzik.  Szent György napi hiedelmek, s...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Messziről jött ember  Vannak arcok  Palóc Grand Canyon  A Mester kezének érintése 
Bejegyzés Címkék
legrosszabb kombináció, teljes szolgai, lehető legrosszabb, mérleg egyik, másik oldalon, végletekig megnyomorított, egyik oldalon, elmúlt másfél, konfliktus borítékolható, költségvetési szigor, önkormányzati autonómiát, vállalkozói réteget, szavakban beharangozott, államadósság újratárgyalása, segélyezési rendszer, költségvetési hiány, magyar EU-elnökség, maga politikai, kettőt EGYSZERRE, megszorító politikától, balliberális ellenzék, globális pénzbirodalomnak, uniós elvárásokat, társadalom további, kitűzött hiánycélt, elkötelezett atlantistaként, bábként rángatható, 80-as években, gazdasági tárca, egykulcsos adórendszer, társadalom felső, tőkeerős vezető, gazdasági háttér, későbbi kormányzati, közmédia pártszócsővé, országos kereskedelmi, ellenzéki pártok, gazdaság össze, gazdasági szabadságharctól, említett körökre, egyébként tényleg, választások éjszakáján, nemzeti gondolkozású, terv megbukott, képzeletbeli vékony, doktori iskoláig, magyar társadalom, forint úgy-ahogy, alkotmányból kihagyjuk, magyar termőföld, nemzetközi érdeknek, pártállami időket, elvileg pártfüggetlen, magyar kormány, kocsmai verekedésben, nálunk erősebbe, államadósság újratárgyalását, pártérdekek útjában, termőföld hazai, devizahitelesek megmentését, bírák nyugdíjazásánál, megzabolázásáért, szabadságharctól, gazdaságélénkítő, felelőtlenséggel, pénzbirodalomnak, hatalomtechnikai, multinacionális, szabadságharcos, devizahitelesek, nyugdíjpénztári, nyugdíjazásánál, életszínvonalát, megszorításával, csinnadrattával, újratárgyalását, kiszolgáltatott, következtetésre, kompromisszumot, népszerűségének, sallerosztásról, államadósságot, tervhivatalban, médiatanácsnál, megnyomorított, megjelenítenie, intézkedéseket, egészségügyből, egyensúlyozott, törzstáborának, kicsinálásánál, cinikusságával, felháborítónak, újratárgyalása, hülyegyuriként, konfliktusokat, atlantistaként, magyarországon, diktátorsággal, középosztályon, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3816
  • e Hét: 18046
  • e Hónap: 29157
  • e Év: 182653
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.